Cipres

De Cipres is een zeer populaire haagplant voor het creëren van een natuurlijke en decoratieve haag. De plant heeft een dichte en compacte groeiwijze en is ook nog cut resistant.

De haagplant is winterhard, dus kan een winter goed doorstaan. Daarnaast tolereert deze plant de meeste bodems, behalve slecht gedraineerde bodems. Wat deze plant zou mooi maakt is zijn speciale kleur. Deze haagplant is over het algemeen blauw, maar deze plant kan ook in het geel te zien zijn.

Waarom zou ik voor een Cipres kiezen?

Tegenwoordig is de Cipres een van de mooiste haagplanten. De plant groeit snel en behoudt zijn kleur.

Als de plant volgroeid is, en dus volwassen is, heeft de plant een hoogte van maximaal 10 meter. Hierdoor is het een perfecte haagplant voor het creëren van privacy. Door zijn dichte bladdekking zorgt het ook nog voor een windscherm. Hierdoor wordt de impact van geluid en luchtvervuiling ook verminderd.

De haagplant is een ideale keuze in gebieden waar een hoog risico is aan plagen en ziekten. Deze haagplant soort is namelijk zeer tolerant tegen plagen en ziekten.

Naast functionele eigenschappen heeft de Cipres haagplant zachte, veervormige bladeren die ervoor zorgen dat je tuin een leuke en mooie uitstraling krijgt. Het is niet alleen een mooie haagplant, maar het zorgt er ook voor dat het een broedplaats voor vogels en andere wilde dieren creëert.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *