4 Voordelen van VPN

Heb je ooit de behoefte gevoeld om online anoniemer te zijn? Een virtueel particulier netwerk (VPN) helpt hierbij. Dit is een service die garandeert dat alle online verzonden en ontvangen gegevens privé blijven. Zo kan niemand zien welke website je hebt bezocht of wat je daar hebt gedaan. Er zijn echter nog veel meer voordelen aan het gebruik van een VPN. Ik heb er met u over vier gesproken. Vermijd geografische beperkingen en IP-blokkades
U kunt een VPN gebruiken om uw huidige locatie te beheren. Hiermee kunt u services en websites voor de gek houden. Zo kun je met een VPN content buiten Nederland bekijken die in het buitenland is geblokkeerd. Zo zie je binnen Netflix ook aanbiedingen uit Nederland in andere landen. U kunt de service via VPN gebruiken, zelfs als u zich in een land bevindt waar de service is geblokkeerd, zoals YouTube of Twitter. Je kunt dezelfde truc ook toepassen op een IP-adres dat een bepaalde website blokkeert, zodat je er weer toegang toe hebt.
Veilig gebruik van hotspots
Op veel openbare plaatsen zijn gratis wifi-hotspots beschikbaar. Dit soort verbindingen zijn echter niet veilig. Alle informatie die u verzendt of ontvangt, zoals inloggegevens, kan gemakkelijk worden onderschept door een kwaadwillende hacker. Het gebruik van een VPN zorgt voor een omleiding die voorkomt dat uw apparaat rechtstreeks verbinding maakt met de hotspot. Alle gegevens worden tijdens het transport versleuteld, zodat hackers nooit een kans missen.
Torrents veilig downloaden
Natuurlijk raden we af om auteursrechtelijk beschermde inhoud te downloaden, maar u kunt een VPN gebruiken om uw inhoud veiliger te maken. Omdat het illegaal is, kun je gestraft worden als je bijvoorbeeld een film of serie downloadt van een torrentsite. Een VPN beschermt je IP-adres en internetverkeer zodat niemand kan zien dat je illegaal downloadt. Word goedkoop
VPN is een betaalde dienst, maar heeft ook economische voordelen. Zo variëren de prijzen van online geboekte vluchten, hotels, cruises en autoverhuur sterk, afhankelijk van waar u woont. Dit geldt ook voor abonnementen en online games op sites als Steam. Daarom kan het instellen van de locatie in een ander land u geld besparen.
Naast deze voordelen zijn VPN’s ook handig voor werken op afstand. Deze service komt zowel particulieren als bedrijven ten goede.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *