Bitcoin spaarrekening

Virtuele valuta, zo af en toe steken ze weer de kop op. De meeste mensen kennen ze beter als bitcoins. De rendementen kunnen veel hoger uitpakken dan de spaarrente. Valuta, munten, geld… dus investeren in bitcoins is gewoon een vorm van sparen? Nee, dat is het niet.

Wanneer u ervoor kiest om geld te stoppen in bitcoins neemt u risico. Dit risico leggen we hieronder uit. Dit risico zorgt er ook voor dat wij het niet scharen onder de noemer sparen. Het hoort onder de noemer beleggen, en dan ook nog een vorm van beleggen met een groot risico.

Wie bitcoins aankoopt loopt door de grote koersschommelingen het risico dat ze heel snel veel minder waard zijn dan het bedrag aan euro’s dat hij ervoor betaald heeft. Het kan ook andersom: dat ze heel snel veel meer waard worden. We hebben het bij bitcoins dan ook niet over sparen.

Het is overduidelijk beleggen. Niet eens gewoon beleggen: het is echt speculeren.

Waarom zou ik Bitcoin sparen?

Het spaargeld op een bankrekening wordt elk jaar minder waard. Er wordt geen rente meer uitgekeerd en de inflatie erodeert de koopkracht. Het is niet vreemd dat veel mensen hun spaargeld beleggen in effecten of vastgoed.

Spaarders worden gedwongen te speculeren in peperdure markten binnen een onhoudbaar financieel monetair paradigma gebaseerd op een exponentiële schuldenopbouw (obligaties, leningen) dat in stand wordt gehouden met ingewikkelde schuldinstrumenten (derivaten).

Welke Bitcoin spaarrekeningen zijn er al beschikbaar?

De meest veilige optie is om gebruik te maken van de dienstverlening van de Nederlandse Bitvavo exchange. Een Bitcoin spaarrekening wordt hier Bitcoin staking of het staken van Bitcoin genoemd. Het valt onder Bitvavo’s Crypto Staking dienstverlening.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *